Dit jaar zijn we op vakantie gegaan naar Tunesië. Voor ons toch hele stap een beetje spannend en veel vragen zoals:

Wat zouden we doen met de inentingen? Hoe moet het de prik (groeihormoon)? Hoe zou Danny reageren op het vliegen? Hoe zou Danny reageren op de warmte daar? Hoe zou Danny reageren op een vakantie in een ander land?

Aan de andere kant, kunnen we ons het zelfde afvragen over Jordy. We hebben dus de stap gemaakt en dat is heel goed bevallen. Wat een heerlijke vakantie hebben wij en de jongens gehad.

Lees hier verder

DSC03916

Het zwembad was echt super. Misschien niet allemaal even superschoon maar zeker acceptabel. Meestal gingen we in de ochtend na het ontbijt naar het zwembad. Heerlijk onder een parasolletje op de ligbedjes luieren. We hebben veel gelezen, gespeeld en heel veel gezwommen. Het hotel lag direct aan het strand, we hebben dus ook af en toe in de zee gezwommen of in het zand gespeeld. Aan het strand was een stuk zee afgebakend met touwen en ballen. Dat was een heel stuk waar niet dieper was dan 1 ½ meter en waar je veilig kon zwemmen / snorkelen zonder dat je door bootjes of waterscooters werd gehinderd.

 

DSC03915Danny vond het strand en de zee alleen wat minder leuk. Die ging liever naar het zwembad met de glijbanen. Danny vond de glijbanen echt geweldig. Met twee bandjes om zijn armen konden we hem redelijk zijn gang laten gaan. Vanaf ons plekje konden we het zwembadje met de glijbanen redelijk in de gaten houden. Danny vond de hoge snelle glijbanen geweldig. Achter elkaar ging hij eraf. Na een paar dagen hadden we er zoveel vertrouwen in dat we hem ook alleen konden laten gaan. We zagen Danny dan de glijbaan opgaan en eraf glijden uit het zwembad klimmen en weer naar de glijbanen rennen.

 

Ook Jordy ging daar heerlijk zijn gang. Jordy had gelukkig vlak voor de vakantie zijn derde diploma gehaald dus die konden we helemaal vrij laten. Zolang hij maar kwam zeggen waar hij geen ging kon hij overal alleen naartoe. Ook naar het strand en de zee!!

Naast het zwembad met de glijbanen was nog een peuterbadje. Een stukje verder was het grote diepe zwembad waar regelmatig waterpolo (of iets wat daar op leek), wateraerobic of andere spelletjes georganiseerd werd.

Dan was er ook nog een binnen zwembad, maar daar hebben we eigenlijk geen gebruik van gemaakt.

DSC03410

Eigenlijk hebben heel veel in het hotel gedaan. Dat was toch het lekkerst. Zeker de tweede week werd het overdag wel erg warm. Voor ons en de kids ook wel te warm. Gelukkig hadden we dan een airco op de kamer. We gingen dan rond 1400 uur naar de kamer om even bij te komen, daar kon Danny dan ook meteen een tukkie doen.

 

DSC03870We zijn nog wel met de piratenboot mee geweest. Dat is een dubbeldeks boot waar we een stukje mee konden varen. Halverwege de rit kwam er een andere boot waar een aantal mensen op overstapte om dan door te varen naar een eilandje. De piraten boot lag daarna voor anker op een plaats in zee waar even gelegenheid was om te gaan snorkelen. Daarna was een nog barbecue op de boot en ging de boot weer terug naar de haven.

 

Ook zijn we een kamelentocht gaan maken een klein stukje het binnenland in. Deze kamelentocht was in bij een struisvogel boerderij. Het was maar een tochtje van een goed uur, maar voor Danny precies genoeg. Daarna nog een rondleiding over de struisvogelboerderij. Dit was wel erggggg warm voor ons allemaal. Een leuke ervaring die ik zeker niet had willen missen maar ook niet echt spectaculair en ergg warm.

Het hotel hadden we met een all-in arrangement geboekt. Dus ook overdag als we lekker aan het zwembad konden we halen wat we wilden. We hebben Danny daar in het begin wel goed mee in de gaten gehouden (samen drinken of iets lekkers halen). Maar na een paar dagen had Danny precies door wat de bedoeling was en ging hij zelf (nadat hij het ons gevraagd had) drinken halen. Danny bestelde in het engels “one strawberry juice” of “two strawberry juice”. Later werd hij zelfs wat overmoedig en bestelde “one strawberry, one fanta and two cola”. Hij was alleen vergeten dat hij dit niet zelf kon dragen, dus dat ging met het theeblad wel fout.

 

In de ochtend hadden we een ontbijt in buffetvorm met lekkere verse pistoletjes , croissantjes, stokbrood of Turks brood. Als beleg hadden ze vleeswaren, kaas, ei enz. Er was in de ochtend niet veel zoetigheid voor op brood. We hebben het tijdens het ontbijt met Danny altijd rustig gedaan. Geen vette calorierijke dingen eten. En zeker niet te veel. We hadden eigenlijk geen snoepwaren of koek. Zo konden we in de middag of avond dan wel iets extra’s doen. In de middag kon je patat, hamburgers, mixed gril of pannenkoeken krijgen. Dat hebben we af en toe wel gedaan maar zeker niet elke dag.

 

Het avondeten was weer in buffetvorm. Er was natuurlijk patat, vlees (vaak kip), maar ook rijst macaroni spaghetti en de plaatstelijke gerechten en natuurlijk na het eten schepijs. Danny ging zelf kiezen wat hij wilde eten en drinken en mocht dat (als het niet te druk was) zelf halen en opscheppen. Ook hier natuurlijk even opletten dat Danny niet te gek doet met het eten.

Een paar keer per week gingen de kinderen met de kids club ook samen eten. Dat was even spannend, maar ging uiteindelijk ook prima. Natuurlijk hebben we de meiden goed uitgelegd wat Prader-Willi inhoud en konden we aangeven wat Danny wel net niet mocht hebben.

Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /var/www/vhosts/dannydekorte.nl/httpdocs/templates/danny2018/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /var/www/vhosts/dannydekorte.nl/httpdocs/templates/danny2018/html/modules.php on line 36

Zoeken

Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /var/www/vhosts/dannydekorte.nl/httpdocs/templates/danny2018/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /var/www/vhosts/dannydekorte.nl/httpdocs/templates/danny2018/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /var/www/vhosts/dannydekorte.nl/httpdocs/templates/danny2018/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /var/www/vhosts/dannydekorte.nl/httpdocs/templates/danny2018/html/modules.php on line 36
Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /var/www/vhosts/dannydekorte.nl/httpdocs/templates/danny2018/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /var/www/vhosts/dannydekorte.nl/httpdocs/templates/danny2018/html/modules.php on line 36

Login Form

Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /var/www/vhosts/dannydekorte.nl/httpdocs/templates/danny2018/html/modules.php on line 36 Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /var/www/vhosts/dannydekorte.nl/httpdocs/templates/danny2018/html/modules.php on line 36